Potkun verran parempaa!!   Laitilan Street Food & SpicesZa'atar


5,00 €
sis. 14 % ALV


Ainekset: sumakki, SEESAMINSIEMEN (musta ja valkoinen, paahdettu), timjami, chili, oregano, minttu.

Sisältö 70g, kaunis lasinen pinottava purkki

Za´atar koostuu seitsemästä ainesosasta, mutta tärkein niistä on tuo ihana sumakki! Sitä saadaan samannimisestä pensaasta, sen punaisista marjoista jotka jauhetaan jauheeksi. Se on hiukan sitruksisen hedelmäinen, aavistuksen hapan ja sitä käytetään paljon lähi- ja kaukoidän keittiöissä.

Za´atar on kokonaisuudessaan houkuttava lähi-idän mauste! Jotkut mausteet sopivat usein vain muutamalle ruoalle parhaiten, mutta tämän mausteseoksen käyttäminen on yhtä rajatonta mahdollisuutta. Sitä voi käyttää leivän päällä, leipätaikinassa, rub- mausteena lihalle, kanalle ja kalalle, salaatin päällä, munakkaisiin, oliiviöljyyn sekoitettuna, paistetuille perunoille tai vaikkapa humuksen sekaan ripoteltuna. Jos haluat käyttää sitä sellaisenaan esim. salaatin päällä, parhaan maun saat, kun lämmität voita tai öljyä ensin pannulla, sammutat levyn ja ripottelet halutun määrän za´ataria lämpimälle pannulle. Sen aromit avautuvat näin paremmin!

Haluatko vähän twistiä lauantai-illan elokuvan poppareiden kanssa?

Laita öljyä tai voita lämpimään kattilaan, lisää kuivattuja maissinjyviä, niin että pohja juuri peittyy, suolaa ja za´atar mausteseosta. Kansi päälle ja odota että poksahtelu on lähes loppunut. Hyvää elokuvailtaa!

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi


Arvostelut (0)
Arvostellaaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.